Mi smo Queer Beez

Zajednica feministkinja i LGBTIQ+ pojedinki i pojedinaca posvećena osnaživanju queer i feminističkih poduzetnica i poduzetnika kroz inkluzivnost i inovaciju, kreirajući sigurno okruženje za poslovni razvoj.

Što sve nudimo?

Edukacije
Dizajnirane da vas opreme potrebnim znanjima i vještinama skrojene specifično za vaš biznis.

Savjetovanje
U bilo kojem trenutku možete nam se obratiti s pitanjem prema kojem vas spajamo sa stručnom osobom koja će vam dati odgovor

Meetupovi
Svakog mjeseca čeka vas druženje uz neformalnu edukaciju s poduzetnicama i poduzetnicama naše mreže

Psihološka podrška kroz radionice
Kroz izgradnju biznisa iznimno je važna prioritizacija mentalnog zdravlja kojemu ćemo se posvetiti kroz mjesečne radionice

Započni svoje poduzetničko putovanje ili unaprijedi svoj biznis upisom u naš prvi ciklus edukacija! Edukacije održavamo u suradnji s Impact Hubom Zagreb kroz njihova dva programa podrške: Starter i Zalet. Sudjelovanje je u potpunosti besplatno, a više informacija možeš pronaći u prijavnici.

Edukacije

Naši su edukacijski programi koncipirani kako bi vam pružili potrebna znanja i podršku tijekom svake faze vašeg poduzetničkog putovanja.

U suradnji s našim partnerom Impact Hubom Zagreb, organiziramo edukacije kroz njihova dva programa podrške: Starter i Zalet.

Pri prijavi, ispunjavate detaljan upitnik prema kojem oblikujemo plan grupe i edukacija. Cilj nam je osigurati da edukacije budu što više prilagođene vašem poslovanju, omogućavajući vam da stečeno znanje odmah primijenite. 

Edukacijski ciklus traje 3 mjeseca, a radionice su planirane u popodnevnim satima kako bismo omogućili fleksibilnost sudionicama/ama zauzetima tijekom jutarnjih sati.

Nakon uspješnog završetka edukacijskog programa, polaznici/e stječu certifikat koji potvrđuje savladane vještine i stečena znanja tijekom edukacije.

Tijekom programa ostajemo u redovitom kontaktu s vama, prateći kako primjenjujete naučene vještine i znanja u svojem poslovanju. Na raspolaganju smo za individualna savjetovanja, pružajući vam podršku u svakom trenutku.

Kome su edukacije namijenjene

Bilo da tek planirate svoj poduzetnički put, nalazite se na samom početku ili želite unaprijediti svoje poslovanje, naše edukacije su prilagođene upravo vama.

Ukoliko razmišljate o pokretanju vlastitog poslovanja ili imate poslovnu ideju koju želite razviti, za vas je edukacija STARTER.

STARTER program omogućava polaznicima/ama da razviju poduzetničko razmišljanje te savladaju izazove u provedbi poslovne ideje. Pružit će vam alate i tehnike za korak-po-korak pokretanje poslovanja, uključujući pretvaranje ideje u poslovni model, validaciju, prototipizaciju i pripremu za tržište.

Ako ste mikropoduzetnik/ca (imate obrt, tvrtku, freelance biznis) i želite unaprijediti vaše poslovanje prijavite se za program ZALET.

ZALET je osmišljen s ciljem poticanja rasta mikro poduzetnika, posebno onih u stagnaciji ili pred ključnim odlukama. Pruža vam priliku da se posvetite najvećim trenutačnim poslovnim izazovima, povećate financijsku održivost te postanete konkurentniji na tržištu.

Ovaj program pruža individualni pristup putem dijagnostike i kontinuiranog mentorstva 1 na 1.

Za sudjelovanje u edukacijama nije nužno biti LGBTIQ+; naša queer feministička zajednica otvorena je i dobrodošla za sve saveznike. Naglasak stavljamo na poštivanje načela ravnopravnosti i jednakosti.

Savjetovanje

Članovi i članice naše mreže istovremeno su i stručnjaci i stručnjakinje u svojim područjima.

U svakom trenutku su vam dostupni za individualno savjetovanje, bilo da imate pitanja o popunjavanju PO-SD obrasca, trebate pravni savjet, pomoć u izradi marketinške strategije ili nešto drugo.

Nudimo podršku naših članova i članica u rješavanju različitih izazova, bez obzira jeste li na početku vašeg poslovnog puta ili iskusni poduzetnici.

S upitom za savjetovanje možete se javiti direktno na mail queerbeez (at) fierce-women (tocka) net

Meetupovi

Svakog mjeseca održavamo tematske meetupove s ciljem povezivanja zajednice.

Naša misija je stvaranje prostora gdje članovi i članice mogu razmjenjivati ideje, uspostavljati korisne kontakte i zajednički graditi poticajno okruženje. Nastojimo poticati kreativnost i suradnju te pružiti platformu za razvoj inovativnih ideja. Meetupovi će se održavati uživo u Zagrebu i online.

Retreatovi

Nakon svakog modula za polaznice i polaznike organiziramo besplatan dvodnevni retreat u okolici Zagreba s ciljem produbljivanja stečenih znanja, jačanja timskih veza te stvaranja prostora za refleksiju i osobni razvoj.

Ovaj retreat pruža priliku za dublje povezivanje s mentorima i međusobno umrežavanje unutar naše poduzetničke zajednice. Tijekom ova dva dana, imat ćete priliku sudjelovati u radionicama usmjerenim na razvoj specifičnih vještina te dijalogu o izazovima s kojima se susrećete u poslovanju.

Stvaramo opuštenu atmosferu gdje se potiče razmjena iskustava i podrška među polaznicima, stvarajući tako dugoročne veze unutar zajednice queer feminističkih poduzetnika i poduzetnica.

Psihološka podrška kroz radionice

Poduzetnički put često je zahtjevan. Kada tek krećemo u poduzetničke vode, nerijetko zamjena ‘posla od 9 do 5’ postane rad 24/7. Naš posao, pogotovo u počecima ovisi jedino o nama i ako mi nismo dobro, ne može biti niti naš biznis. Zato ćemo kroz mrežu održavati psihološke radionice na temu stres menadžmenta, održavanja work-life balansa, brige o sebi te druge tematske radionice kako bi vas holistički podržali na vašem putu.

Postani članica / član naše mreže!

Pridruži se raznolikoj i podržavajućoj zajednici queer feminističkih poduzetnika i poduzetnica. Postajanje članom potpuno je besplatno, a otključava vam mogućnost novih poslovnih prilika, poznanstava i resursa.

Članovi i članice mreže možete postati nevezano o prijavi na edukacije.

Kao član/članica ostvarujete pravo na mjesečne meetupove, tematska predavanja i panele, besplatno savjetovanje, prijavu na mjesečni newsletter s najnovijim vijestima i najavama te mogućnost predstavljanja svojih usluga kroz blog sekciju.

Za pridruživanje našoj mreži nije nužno biti LGBTIQ+; naša feminističko-queer zajednica otvorena je za sve saveznike i saveznice. Važno nam je samo da podržavaš principe ravnopravnosti i jednakosti!

Više informacija možete pronaći na našoj prijavnici

Društveno poduzeće FIERCE WOMEN d.o.o. i udruga K-zona pokretači su Queer Beez mreže koju podržava Alliance for Gender Equality.

Ilustracije preuzete sa TheGreats.co: Julia Diamant and Silvana Pacheco for ArtistsForClimate.org, Fugitiva for SPRINTS for Climate, Dessy Baeva and Alina Marinescu for Fine Acts, CC by-nc-sa

Novosti