Slikovnica „Straška postavlja teška pitanja“ u prodaji širom Hrvatske

Prva slikovnica društvenog poduzeća FIERCE WOMEN d.o.o. – „Straška postavlja teška pitanja“ krenula je u prodaju diljem Hrvatske.

Slikovnica kojoj tekst potpisuje nagrađivani književnik Želimir Periš, a ilustracije Ivana Štrukelj, objavljena je početkom lipnja ove godine na hrvatskom i engleskom jeziku. Govori o Straški, djevojčici uvijek gladnoj znanja koja otvorena uma uči o životu ne bojeći se postavljati pitanja koja i odrasli često zaobilaze. Upoznajući život i djelo Marie Curie, Straška razmišlja o drugačijim vremenima i različitim običajima, što je inspirira da postavlja pitanja na koja nije lako odgovoriti.

Osim putem Fierce Women shopa, slikovnicu sada možete nabaviti i u knjižarama i specijaliziranim dućanima diljem Hrvatske.

  • Big Bag – Market
  • Take me Home
  • Bookara
  • Školska knjiga
  • Hoću knjigu
  • Klub – knjižara “Giardini 2”

Jedna od divnih klopki koje ova slikovnica skriva je i ta da se ona zapravo obraća i roditeljima. Kad ne razumije neke norme društvenih konvencija Straška traži odgovore od roditelja. Očekujemo da će se na isti način i roditelji koji budu čitali ove slikovnice svojoj djeci morati suočiti s nekim važnim pitanjima, te ući u dijalog s djecom, i to je najveća vrijednost knjiga o Straški.
Fraza da najviše možemo naučiti od vlastite djece nije floskula. Svijet u kojem živimo je kompleksan i ako ne preispitujemo neke utabane istine u opasnosti smo da ih prihvatio zdravo za gotovo. Dječja nevina znatiželja moćno je oružje protiv te opasnosti.

Želimir Periš, za super1.telegram.hr

Cilj autora bio je postići slojevitost sadržaja i tema kako bi slikovnica komunicirala sa što većim opsegom dječjih godišta, a dosada smo primijetili da ju se s uspjehom čita i trogodišnjacima/kinjama, a svoje izazove u njoj pronalaze i desetogodišnjaci/kinje.

Svaka slikovnica sadrži i naljepnice s motivima Straške, koje će zasigurno razveseliti mnoge bilježnice, notese, mobitele i laptope.

Slikovnica je Straška postavlja teška pitanja, na hrvatskom jeziku i u prijevodu na engleski jezik, realizirana je u okviru projekta Strašne žene mijenjaju kartu svijeta nabolje (UP.02.3.1.03.0063).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost FIERCE WOMEN d.o.o.