Uskoro stiže još jedna slikovnica o Straški!

Nakon prve slikovnice o Straški, donosimo vam još jednu – Straška izvrće neistine

Kroz desetak dana iz tiska nam stiže Straška izvrće neistine, slikovnica u kojoj se Straška bori za pravo na istinite informacije te upoznaje život i djelo Nellie Bly, koja je inspirira da hrabro razotkrije neisitne i bori se za bolje društvo.  Slikovnicu u kojoj znatiželjna Straška otkriva da nisu svi izvori informacija jednako pouzdani,  i ovaj put potpisuju književnik Želimir Periš i ilustratorica Ivana Štrukelj, a osim Straške u njoj se pojavljuju i likovi koje ste upoznali u prvoj slikovnici, mama, tata, brat Gojko, pas Faun i mačka Flora. Osim na hrvatskom jezku, slikovnicu smo objavile i u prijevodu na engleski jezik, pod nazivom Fiercey exposes falsehoods. Kad odraste, Straška će postati strašna žena te se nadamo da će joj se i čitateljice koje se susretnu s ovom slikovnicom pridružiti na tom putu. Slikovnica je namijenjena dobi 6+ godina, a priča koju donosi rezonira osobito sa djevojčicama, ali i dječacima, jer samo zajedno nove generacije mogu graditi jedno pravednije i ravnopravnije društvo. “Straška je odlučila mijenjati svijet”, kazala nam je književnica Monika Herceg. “Ova slikovnica s humorom pokazuje i prokazuje današnjicu, ali i daje ponovno mogućnost Straški da reagira, da postavlja pitanja i traga za odgovorima bez obzira koliko je to teško. Upravo zato Straška nastavlja biti i dalje naša superjunakinja, koja kritički kao njene prethodnice, sve žene koje su se izborile kroz povijest za naša prava, ide iz dana u dan i uči i nas i naše djevojčice i dječake o ravnopravnosti, našoj snazi, ali i o tom boljem svijetu koji zaista može biti odmah tu, sutra već.”

Svoj primjerak slikovnice Straška izvrće neistine (na hrvatskom ili engleskom jeziku) po promotivnoj cijeni možete naručiti već danas putem našeg web shopa, a s isporukom krećemo od 15. prosinca 2021.

Slikovnica Straška izvrće neistine, na hrvatskom jeziku i u prijevodu na engleski jezik, realizirana je u okviru projekta Strašne žene mijenjaju kartu svijeta nabolje (UP.02.3.1.03.0063).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost FIERCE WOMEN d.o.o.